Вітальня в класичному стилі


Вітальня та кухня це приміщення в яких зароджується стиль всього житла, це головні кімнати в квартирі чи будинку. У вітальні ми проводимо вечори з сім’єю, зустрічаємо друзів, відмічаємо веселі свята. Вітальня це кімната для розваги дорослих і гостей. Тому дизайну інтер’єру вітальні приділяють найбільше уваги. Вітальня повинна бути просторою , добре оформленою, мати стиль та збалансовану кольорову гаму.

В цій кімнаті важливо уникнути тісноти. Розташування диванів, крісел, різноманітних пуфів і отаманок має спонукати до спілкування і бути повернутими один до одного, а не всі вряд напроти телевізора )) . Хоч правила оформлення існують, але все залежить від того як Ви хочете проводити свій час, чи які традиції у Вашій сімї. Якщо вітальня в класичному стилі – це має бути продумано вже на стадії  функціонального планування розміщення меблів.

Класичні напрямки інтер’єрних   стилів в Європі базуються на правилах абсолютної та відносної симетрії. В організації кімнати мають читатися осі симетрії , дуже добре якщо цьому сприяє архітектура приміщення, а саме симетрія в розміщенні вікон, дверей, арочних промів, розміщення каміну, висока стеля. Веду до того, що якщо ваша вітальня по своїй архітектурі не відповідає цим вимогам то грамотного дизайну інтерєру в класичному стилі не буде досягнуто. Вихід – відмовитись від класичного стилю, або подумати про перепланування приміщення. Професійним дизайнерам інтерєру це добре відомо. На допомогу також може прийти змішування стилів.

 

Для оздоблення стін вітальні в класичному стилі можна використати ліпнину гіпсову чи сучасний замінник  поліуретанову ліпнину.  Мотиви ліпнини різної складності та різного призначення. Шпалери в полоску чи з дамаском, також можуть підійти деякі геометричні та квіткові шпалери. 

Простору видовжену кімнату можна поділити на дві зони. Обідня зона – великий стіл і стільці з високими спинками, і друга зона - це зона відпочинку та спілкування.

Характерними ознаками вітальні в класичному стилі є:

-симетрія

-відсутність техніки

-дорогі меблі

-унікальний декор у вигляді каміну, колон,  розписів або ліпнини.

-наявність витончених аксесуарів (дзеркал, фарфорових статуеток, підсвічників, шкатулок)

-натуральність оздоблювальних матеріалів

-вишуканий текстиль

Інтерєри віталень   в класичному стилі виглядають неперевершено.  Вони асоціюються з сімейним затишком, елегантністю та приємним відпочинком. В ній відчувається розкіш, гармонія і комфорт.