Classic living room style


The living room and the kitchen are the rooms in which the style of living is born, the main rooms in an apartment or house.   In the living room, we spend the evenings with family, meet friends, celebrate fun holidays.   The living room is a room for adults and guests. This is why interior design is the focus of living rooms.   The living room should be spacious, well decorated, with style and balanced color scheme.

В цій кімнаті важливо уникнути тісноти. Розташування диванів, крісел, різноманітних пуфів і отаманок має спонукати до спілкування і бути повернутими один до одного, а не всі вряд напроти телевізора )) . Хоч правила оформлення існують, але все залежить від того як Ви хочете проводити свій час, чи які традиції у Вашій сімї. Якщо вітальня в класичному стилі – це має бути продумано вже на стадії  функціонального планування розміщення меблів.

Класичні напрямки інтер’єрних   стилів в Європі базуються на правилах абсолютної та відносної симетрії. В організації кімнати мають читатися осі симетрії , дуже добре якщо цьому сприяє архітектура приміщення, а саме симетрія в розміщенні вікон, дверей, арочних проємів, розміщення каміну, висока стеля. Веду до того, що якщо ваша вітальня по своїй архітектурі не відповідає цим вимогам то грамотного дизайну інтерєру в класичному стилі не буде досягнуто. Вихід – відмовитись від класичного стилю, або подумати про перепланування приміщення. Професійним дизайнерам інтерєру це добре відомо. На допомогу також може прийти змішування стилів.

 

Для оздоблення стін вітальні в класичному стилі можна використати ліпнину гіпсову чи сучасний замінник  поліуретанову ліпнину.  Мотиви ліпнини різної складності та різного призначення. Шпалери в полоску чи з дамаском, також можуть підійти деякі геометричні та квіткові шпалери. 

Простору видовжену кімнату можна поділити на дві зони. Обідня зона – великий стіл і стільці з високими спинками, і друга зона - це зона відпочинку та спілкування.

Характерними ознаками вітальні в класичному стилі є:

-симетрія

-відсутність техніки

-дорогі меблі

-унікальний декор у вигляді каміну, колон,  розписів або ліпнини.

-наявність витончених аксесуарів (дзеркал, фарфорових статуеток, підсвічників, шкатулок)

-натуральність оздоблювальних матеріалів

-вишуканий текстиль

Інтерєри віталень   в класичному стилі виглядають неперевершено.  Вони асоціюються з сімейним затишком, елегантністю та приємним відпочинком. В ній відчувається розкіш, гармонія і комфорт.