Кольори в інтер'єрі


Колір має вплив на наші відчуття і настрій. В інтер'єрі це ментальні та емоційні ефекти. Тому спершу треба визначитись який тип відчуттів і настрою Ви хочете досягнути в конкретному приміщенні.

Колір має вплив на наші відчуття і настрій. В інтер'єрі це  ментальні та емоційні ефекти.

Тому спершу треба визначитись який тип відчуттів і настрою Ви хочете досягнути в конкретному приміщенні.

Від релаксації - до  сплеску емоцій та енергії, і навіть злості.

Знання про такі ефекти кольорів допоможе  Вам  впевнено вибрати потрібний колір для Вашого інтер'єру. 

ЧЕРВОНИЙ - сильні емоції, пристрасть, любов, відвага, влада, іноді агресія. В дизайні інтер'єру червоний колір має такі ефекти:

- притягує увагу до деталей,

- стимулює спілкування,

- посилює впевненість,

- посилює апетит.

Вдома цей колір краще використовувати в якості акцентів.

ОРАНЖЕВИЙ - ентузіазм, активність, інновації, стимулює апетит.

Оранжевий може вплинути на прийняття рішень в позитивну сторону :)

ЖОВТИЙ - сонце, надія, мудрість. Жовтий колір впливає на метаболізм людини та прилив енергії.

 Негатив - якщо жовтого забагато, або він надто яскравий , від нього можуть боліти очі і голова.

Золотий відтінок жовтого означає успіх, достаток. Його теж варто використовувати тільки як акцент.

ЗЕЛЕНИЙ - наповнить інтер'єр спокоєм, балансом, допоможе в медитації, зніме стрес. Асоціюється з міцним здоров'ям та миром.

Також це колір креативу та відродження. Допомагає менше втомлюватись.

СИНІЙ - дасть відчуття безтурботності та спокою, як споглядання моря. Улюблений колір багатьох чоловіків, але його люблять і жінки.

Синій часто використовується в домашніх кабінетах через його здатність стимулювати креативне мислення, та підвищення продуктивност.

Також він може спонукати людину говорити правду. Притуплює апетит. Асоціюється з інтелектом.  Проте є люди, яких синій мож засмутити.

Тому якщо це Ваш улюблений колір, і Ви хочете використати його в своєму домі, потрібно дізнатись як до нього відносяться інші члени родини.

ФІОЛЕТОВИЙ - історично це колір королівства, добробуту і успіху. Також йому надають ритуальне , магічне і духовне значення. Колір креативності, мудрості та знань.  

Проте у деяких людей цей колір може викликати відчуття самотності і депресії. Лавандовий дасть відчуття спокою і розслабленості.

РОЖЕВИЙ - колір любові, романтики, жіночності, безпеки і доглянутості. Світлий відтінок рожевого має розслабляючий ефект, а яскравий рожевий має такий ефект як червоний.

 ЧОРНИЙ - історично означає смерть і печаль. АЛЕ сьогодні в дизайні інтер'єру чорний це колір вишуканості, елегантності, високої якості та моди.

Цей колір також репрезентує формальність, владу, гідність, інтелект, таємничість. Саме тому кожен чоловік має чорний костюм, а кожна жінка має ідеальне маленьке чорне плаття.

БІЛИЙ - символізує чистоту, добробут, невинність та інтеграцію. Дає відчуття миру і чистоти. Колір можливостей і надії, він як білий папір.

Але для деякий дюдей він може сприйматись як пустота холод і стерильність.

СІРИЙ - асоціюється з пасивністю, консервативністю, нестачою енергії. АЛЕ в інтер'єрі все залежить від того як ми його використаємо.

Якщо в кімнаті переважають відтінки сірого потрібно наповнити її фактурами та деталями і вона стане спокійною та вишуканою. 

КОРИЧНЕВИЙ -  відтінок кольору дерева дає нам відчуття стабільності, миру, щирості, відповідальності, надійності.

Має гарні асоціації з кавою, шоколадом і природніми матеріалами.